Retourbeleid & Garantie

Retouren? Niet moeilijk doen, maar wel met spelregels!

Bij ons hoef je geen zware last te dragen als je een product wilt retourneren. We maken het graag makkelijk voor je, maar er zijn een paar spelregels waar we ons aan moeten houden. Lees ze hieronder:

Retourbeleind & Garantie

Retourneren

Retourneringsregels en -voorwaarden voor online besteld witgoed

 1. Algemene retourneringsvoorwaarden: 

   

  a. We accepteren retourzendingen voor online besteld witgoed binnen een periode van 14 dagen na de leverdatum. 

  b. Het artikel moet in de originele staat zijn, inclusief alle bijbehorende accessoires en verpakkingsmateriaal. 

  c. Het witgoed mag niet gebruikt zijn of tekenen van schade vertonen die niet het gevolg zijn van transport. 

  d. Retourzendingen moeten worden vergezeld van het aankoopbewijs of een ander bewijs van aankoop.

 2. Retourproces: 

   

  a. Neem voor het retourneren van witgoed contact op met onze klantenservice (klantenservice@witgoedbedrijf.nl) om het retourproces te starten. Vermeld hierbij je bestelnummer en reden van retour. 

  b. Onze klantenservicemedewerkers zullen je voorzien van instructies over hoe je het witgoed kunt retourneren. 

  c. Zorg ervoor dat het witgoed zorgvuldig wordt verpakt om beschadiging tijdens het transport te voorkomen.

 3. Terugbetaling: 

   

  a. Na ontvangst en inspectie van het geretourneerde witgoed zullen we de terugbetaling binnen 3 werkdagen verwerken. 

  b. De terugbetaling zal worden uitgevoerd via de oorspronkelijke betaalmethode die bij de aankoop is gebruikt.

 4. Uitzonderingen:

   

  a. Vanwege hygiënische redenen kunnen sommige witgoedartikelen niet worden geretourneerd als de verzegeling na levering is verbroken. 

  b. Op maat gemaakte witgoedartikelen zijn doorgaans niet retourneerbaar, tenzij er sprake is van fabricagefouten of schade tijdens transport.

Garantie op refurbished apparaten

Wij zijn trots om hoogwaardige refurbished producten aan te bieden die zorgvuldig zijn gecontroleerd en gereviseerd om aan onze strenge kwaliteitsnormen te voldoen. Om je extra gemoedsrust te bieden, bieden wij een garantie van 3 maanden op al onze refurbished producten. Hier zijn de details van onze garantie:

 1. Dekking: a. Onze garantie dekt materiaal- en fabricagefouten die zich voordoen tijdens normaal gebruik van het refurbished product. b. De garantie is alleen van toepassing op de specifieke refurbished producten die bij ons zijn gekocht en is niet overdraagbaar aan een andere persoon of product.

 2. Garantieperiode: a. De garantieperiode bedraagt 3 maanden vanaf de datum van aankoop. b. Eventuele reparaties of vervangingen tijdens de garantieperiode zullen de oorspronkelijke garantieperiode niet verlengen of vernieuwen.

 3. Garantieservice: a. Als je een probleem ondervindt met je refurbished product binnen de garantieperiode, neem dan contact op met onze klantenservice. We zullen je begeleiden bij het proces om het probleem op te lossen. b. Afhankelijk van de aard van het probleem, kunnen we je vragen het product naar ons terug te sturen voor inspectie en reparatie.

 4. Uitsluitingen: a. Onze garantie dekt geen schade of defecten die zijn veroorzaakt door verkeerd gebruik, ongevallen, misbruik, verwaarlozing of ongeoorloofde modificaties aan het refurbished product. b. Normale slijtage, krassen, cosmetische onvolkomenheden en degradatie van de batterij zijn ook uitgesloten van de garantie, tenzij anders vermeld.

 5. Beperking van aansprakelijkheid: a. Onze aansprakelijkheid is beperkt tot de reparatie of vervanging van het refurbished product volgens de voorwaarden van deze garantie. b. In geen geval zijn wij aansprakelijk voor enige gevolgschade, incidentele schade of verlies van gegevens die voortvloeien uit het gebruik van het refurbished product.

Neem voor meer informatie over onze garantie van 3 maanden op refurbished producten contact op met onze klantenservice.

Garantie op nieuwe apparaten

Wij streven ernaar om hoogwaardige nieuwe witgoedapparaten aan te bieden die voldoen aan onze strenge kwaliteitsnormen. We zijn ervan overtuigd dat je tevreden zult zijn met je aankoop. Om je gemoedsrust te bieden, bieden wij een garantie op onze nieuwe witgoedapparaten. Hier zijn de details van onze garantie:

 1. Dekking: a. Onze garantie dekt materiaal- en fabricagefouten die zich voordoen tijdens normaal gebruik van het nieuwe witgoedapparaat. b. De garantie is alleen van toepassing op de specifieke nieuwe witgoedapparaten die bij ons zijn gekocht en is niet overdraagbaar aan een andere persoon of product.

 2. Garantieperiode: a. De garantieperiode kan variëren per product en wordt duidelijk vermeld op het moment van aankoop. b. De garantieperiode gaat in op de datum van aankoop. Houd er rekening mee dat sommige fabrikanten mogelijk een online registratie vereisen om aanspraak te maken op de volledige garantieperiode.

 3. Garantieservice: a. Als je een probleem ondervindt met je nieuwe witgoedapparaat binnen de garantieperiode, neem dan contact op met onze klantenservice. We zullen je begeleiden bij het proces o

Onder de garantie vallen niet:

 • Krassen, barsten of deuken in de mantel, het bovenblad of accessoires van het product, die later dan 24 uur na levering worden vastgesteld.
 • Defecten aan glazen, kunststof of rubberen onderdelen, die later dan 24 uur na levering worden vastgesteld.
 • Schade ontstaan door blikseminslag, wateroverlast, stoten of vallen.
 • Defecten die te wijten zijn aan een verkeerde plaatsing of aansluiting.
 • Defecten die te wijten zijn aan de elektrische installatie in de woning.
 • Defecten die te wijten zijn aan de gas installatie in de woning.
 • Doorverkochte producten; onze garantie heeft betrekking op de eerste koper wiens naam op de factuur staat.
 • Een verkeerde bediening door de gebruiker en -indien van toepassing- onvoldoende of onjuist onderhoud of defecten voortkomend uit een verkeerde installatie en/of plaatsing.
 • Niet technische storingen, zoals bijvoorbeeld het verwijderen van zogeheten apparaat vreemde voorwerpen – of het oplossen van storingen die zijn ontstaan door apparaat vreemde voorwerpen (o.a. afvoerpomp verstopt, voorwerp in de machine).

  Glasuitzondering:

  Het glas van onze producten, inclusief maar niet beperkt tot keramische en elektrische fornuizen, valt niet onder onze garantie. Dit omvat eventuele schade aan het glas, zoals breuken, krassen, barsten, en verkleuring. Hoewel we streven naar duurzame en hoogwaardige materialen, is glas van nature kwetsbaar voor schade door impact, thermische schokken en normale slijtage. Bovendien kan blootstelling aan hoge temperaturen leiden tot verkleuring van het glas, wat geen defect is maar eerder een natuurlijk gevolg van het gebruik.

 • Oneigenlijk gebruik (o.a. te zwaar beladen). Op lagers kunnen wij dan ook geen garantie geven! Uitzonderingen voor zakelijk gebruik: De garantie is van toepassing op witgoed dat is gefabriceerd voor consumentengebruik. In gevallen waarin witgoed wordt gebruikt voor zakelijke doeleinden, zoals in horeca, RB&B's of hotels, vervalt de garantie. Uitsluiting van glas bij elektrische fornuizen: Bij elektrische fornuizen wordt geen garantie gegeven op glas, zowel bij keramische fornuizen als inductiefornuizen. Aansluiting door erkend elektricien: Elektrische fornuizen moeten worden aangesloten door een erkend elektricien. Als een klant het fornuis zelf aansluit en er ontstaat kortsluiting of brand binnen het apparaat, zijn de kosten voor eigen rekening van de klant.
  Uitsluiting van manchet bij wasmachines: Er wordt geen garantie gegeven op de manchet van de wasmachine omdat het rubber kan scheuren door middel van scherpe voorwerpen 

Hulp nodig?

 • Stuur ons een bericht
 • klantenservice@ witgoedbedrijf.nl